”Genetica is vooral een heel onzekere onderneming. In veel opzichten. We weten niet zo goed wat het ons brengt. We moeten nog uitvinden wat het betekent voor individuele mensen, om genetische testen te doen voor allerlei ziektes of risico’s, om te leven met dat soort uitslagen.

Ik denk dat mensen heel veel die onzekerheid wel aankunnen, ik ben daar helemaal niet pessimistisch over. Ik vind ook niet dat we ons heel bezorgd moeten maken over dat mensen vreselijk veel problemen zouden krijgen door al deze onzekerheid. Maar we moeten ook niet doen dat de genetische revolutie, de genetische technologie, onze gezondheidsproblemen op lossen, want dat is zeker niet het geval.” 
 
”De illusie dat er een apparaatje of een testje of een chipje is of een computertje is, die jou zou kunnen helpen gezond te worden of je geen zorgen meer te hoeven maken over je gezondheid, dat is gewoon aantrekkelijk omdat het even ons een illusie geeft dat we het niet zelf hoeven te doen maar dat de techniek het voor ons doet. Terwijl basically moeten wij natuurlijk gewoon zelf zorgen dat wij een goed leven leiden. Met eventuele gezondheidsrisico’s, met eventuele klachten, met de kans op dit of op de kans op dat, dat is wat het leven is.”