Jaap Schipperlezing over ‘De Gezonde stad’

Op maandag 11 december 2023 organiseert Babel Zaans architectuurplatform de jaarlijkse Jaap Schipperlezing, en dit keer staat het thema ‘De gezonde stad’ centraal. We hebben twee vooraanstaande sprekers uitgenodigd die hun expertise delen: socioloog en filosoof Klasien horstman, hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht, en architect Arne J. Lijbers, partner bij het gerenommeerde architectenbureau Mecanoo.

Deze lezing biedt een unieke gelegenheid om inzicht te verwerven in de boeiende ontwikkelingen en innovatieve ideeën op het gebied van stadsplanning, architectuur en gezondheid. Het belooft een inspirerende avond te worden waarbij we de toekomst van onze steden verkennen.

De Jaap Schipperlezing is een eerbetoon aan de Zaanse architect Jaap Schipper, waarbij Babel Zaans architectuurplatform in 2019 een legaat van zijn erven ontving om het werk van de stichting voort te zetten.

Dit evenement vindt plaats op maandag 11 december, inloop om 19.30 uur met koffie en thee, en wordt gehouden in de prachtige Bullekerk, gelegen aan de Westzijde 75 in Zaandam. De toegang is gratis na aanmelding op onze website.