‘Het publieke in de publieke gezondheidszorg’
Lezing NSPOH

Netherlands School of Public & Occupational Health, NSPOH. Utrecht

Het publieke in de publieke gezondheidszorg.

Inmiddels voor het 12e jaar – weer een dag lesgeven aan professionals in de publieke gezondheidszorg over de interactie tussen publieke gezondheidszorg en maatschappij. Iedereen wil weg van individualistische benaderingen, maar waarom is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan? Wat is nodig om de publieke gezondheidszorg weer ‘sociaal’’ te maken?

De NSPOH (Netherlands School of Public & Occupational Health) levert als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de volksgezondheid, de arbeidsomstandigheden en arbeidsparticipatie in Nederland. Dit doen wij door professionals op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. In het onderwijs komen de meest recente wetenschappelijke inzichten én praktijkinnovaties aan bod.

De NSPOH leidt mensen op tot vakbekwame en inspirerende medewerkers. Artsen, sociaal verpleegkundigen, arboprofessionals, preventiewerkers, bestuurders, managers… Ondernemende professionals die een toegevoegde waarde hebben voor de professionele onderneming waar zij werken.