‘Werelden verbinden voor het versterken van sociale kwaliteit’
Keynote Symposium Werkplaatsen Sociaal Domein

In een wereld die polariseert en complexer wordt is het verbinden van mensen en perspectieven nodig én inspirerend! De gehele dag staat in het teken van elkaar ontmoeten, verhalen en ervaringen uitwisselen en nieuwe kennis opdoen. 

Dagvoorzitter Marcel Ham (Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken) neemt je gedurende de dag mee op een reis waarin duidelijk wordt dat voor sociale kwaliteit in wijken en dorpen het verbinden van werelden nodig en mogelijk is.

Zo zal keynote spreker Klasien Horstman (hoogleraar Filosofie van de Publieke Gezondheidzorg aan de Universiteit van Maastricht) aandacht besteden aan de verwevenheid van sociale, fysieke en gezondheidsaspecten van goed en gezond leven in de wijk. Later op de dag kun je kennismaken met alle Werkplaatsen Sociaal Domein, hun verschillende projecten, creatieve makers en mensen met ervaringskennis. Ook ontdekken we tijdens een vossenjacht hoe in de projecten van de Werkplaatsen Noord-Brabant Fontys, Zuyd, Gelderse Vallei en Arnhem en Nijmegen werelden verbonden worden en wat dat teweeg brengt.